Få cashback på alla köp: Coop-kortet & Norwegian-kortet. Se bästa cashback-kortet här!

Kreditkort med lounge access

Här hittar du kreditkort som ger lounge access.

Dessa kreditkort är perfekt för dig som flyger mycket och vill få tillgång till lounge access via flygplatser, reseterminaler, och liknande.

Det bästa kreditkortet med lounge access är enligt oss Resurs World som ger dig 4 besök till lounge på flygplatser hela världen över per år. Resurs World har LoungeKey access som täcker fler än 1200 lounger över hela världen.

1. Resurs World

Resurs world kreditkort
Resurs World kreditkort med lounge access

Resurs World Mastercard från Resurs Bank är det bästa kreditkortet som erbjuder lounge access enligt Kortly.

Med Resurs World så får du lounge access fyra gånger per år på olika flygplatsers lounger. Du får också ta med en gäst in till din lounge. Tillgång till lounge accessen får du genom tjänsten Loungekey.com

 • World ger dig fyra gratisbesök på en flygplatslounge per år
 • Concierge Service ger dig kostnadsfri hjälp att boka flygresor, hotellnätter, lyxiga restauranger och arrangemang
 • Fullständig reseförsäkring som täcker hela familjen
 • 1 bonuspoäng per spenderad krona som du kan byta ut mot lyxiga produkter i Resurs Banks Poängshop

2. AMEX Gold

AMEX Gold
AMEX Gold Card (American Express)

American Express ger dig upp till 4 stycken lounge-besök med Priority Pass som du får tillgång till genom att ansöka om kreditkortet.

Priority Pass erbjuder tillgång till lounger på över 1000 flygplatser världen över.

3. Revolut Premium samt Metal

revolut metal
Revolut Metal

Revolut Metal och Revolut Premium ger 1 loungebesök per år med kortet.

4. Curve

Curve-kortet erbjuder LoungeKey-access med metallkortet. Få 50 kr när du skaffar det kostnadsfria kortet via min inbjudningslänk.

Lounge Key vs Priority Pass

Beroende på vilket kreditkort med lounge access som du ansöker om så kommer du få olika tillgång till lounger.

Till exempel American Express använder sig utav Priority Pass för att erbjuda lounge access. Supreme Card från Resurs Bank däremot använder sig utav tjänsten Lounge Key.

Dessa två olika loungepass är väldigt lika men skiljer sig ändå lite granna.

Det som kan skilja sig mellan Lounge Pass och Priority Pass är vilka flygplatser som man erbjuder lounge access på, därför kan det vara bra att ha tillgång till båda så du är säker på att du har lounge access när du väl är på en flygplats.

Fördelar med Lounge Access

Genom att ha lounge access så kan du sätta dig ned ensam i lugn och ro på flygplatsen utan att slippa allt brus och folk som man annars får stå ut med på sin flygplatsvisit.

När du är mellan två flyg så kan det vara skönt att ha lounge access för att komma undan all volym.

Dessutom får du ofta i en lounge tillgång till mat, dryck, obegränsat WiFi, samt ostörd arbetsro.

För dig som reser i arbetet så kan det vara extraordinärt skönt att ha tillgång till en lounge på flygplats för att sätta dig ned och arbeta eller ta ett möte utan att bli störd av din omgivning.

Vad är Lounge Access?

Lounge access ger en möjlighet att komma in i flygplatslounger, vanligtvis på större flygplatser. Detta ger dig en trevlig plats att sitta och äta eller arbeta utan att behöva hantera allt buller omkring dig.

Fördelen med att ha tillgång till lounger är att du kan sitta ner i lugn och ro på flygplatsen utan allt buller och alla människor omkring dig. Dessutom erbjuder en lounge ofta god mat, oändligt med dryck (alkohol inkluderat), obegränsat WiFi och ibland till och med ett professionellt arbetsutrymme för dig som behöver sitta ned och fokusera.

Varför vill man ha Lounge Access?

Tänk dig in en situation där du varit på semester och rest flera timmar för att till slut komma fram till flygplatsen. Ditt flyg är försenat med 4 timmar.

Du känner dig svettig, trött och vill bara kliva på planet och falla till sömns och sova bort timmarna för att vakna upp i din hemstad.

Du vet att det kommer att dröja minst ett par timmar till innan du går ombord på ditt plan. Men i en terminal med tillgång till en lounge så kan du hitta en bekväm plats i lugn och ro utan gråtande barn och stressade familjer påväg hem från sitt all inclusive-paket.

Det är bekvämligheten du vill åt. Du kan sätta dig på en lounge med din dator, njuta av en varm kopp kaffe eller en whiskey, äta hur mycket du vill utav buffén som serveras med en glass samtidigt som du streamar din favoritserie på Netflix i 4K-upplösning med högsta bredbandshastighet. Det är därför du vill ha lounge access.

Du vill ha lounge access för att kunna luta dig tillbaka och slappna av innan du till slut får gå ombord ditt flygplan påväg hem mot din slutdestination.

Vilka kreditkort har Lounge Access?

De kreditkort som har lounge access är för närvarande Resurs World, American Express Gold Card, Revolut Metal, Revolut Premium, Nordea Platinum, EuroCard, Curve Metal samt Swedbank Platinum.

Exempel på flygplatslounger som du har tillgång till med Lounge Key och Priority Pass:

 • Norrsken Lounge, Stockholm Arlanda Terminal 5
 • BRA Lounge, Stockholm Bromma
 • Comfort Lounge, Stockholm Skavsta

Flygplatslounger du har tillgång till på Bangkok Suvarnabhumi Intl (BKK):

 • Bangkok Airways Boutique Lounge
 • Blue Ribbon Club Lounge
 • Miracle Lounge
 • Turkish Airlines Lounge
 • Miracle First Class Lounge
 • Oman Air First & Business Class Lounge
 • Air France – KLM SkyLounge

Vad är Priority Pass?

Priority Pass (PP) är ett medlemskapsprogram som ger dig som kund tillgång till över 1 300 VIP-lounger globalt. Om du blir medlem i Priority Pass så får du tillgång till VIP-lounger på över 300 flygplatser i hela världen.

Många kreditkort som vi brukar klassa som premiumkort har ofta ett samarbete med Priority Pass vilket är skönt för dig som reser mycket.

VIP-loungerna som du finner på de flesta flygplatser gör att du kan njuta av följande helt utan kostnad:

 • Blixtsnabbt WiFi för arbete
 • Varm och kall mat i din lounge
 • Oändligt med dryck
 • Alkohol
 • Bekväma säten och ibland vilorum
 • En tyst miljö så du kan varva ned mellan dina flygresor

Dessa bekvämligheter är väldigt uppskattade av dig som reser mycket i exempelvis ditt affärsliv.

Ett Priority Pass-medlemskap kostar mellan 900 kr till 4 000 kr per år om du vill skaffa det separat. Det är en ganska dyr kostnad som du kan slippa om du istället skaffar dig ett kreditkort som har tillgång till flygplatslounger.

Priority Pass medlemskap avgift
Här ser du avgiften för att gå med i Priority Pass utan att ha ett kreditkort.

Fler kreditkortsjämförelser:

Lämna en kommentar